Наполи и Милан играят при 1:2 в едно от дербитата на

...
Наполи и Милан играят при 1:2 в едно от дербитата на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Наполи - Милан 1:2, Политано върна домакините в мача

Наполи и Милан играят при 1:2 в едно от дербитата на 10-ия кръг на Серия А. В 22-ата минута Оливие Жиру откри резултата, а 10 по-късно удвои. Домакините се върнаха в мача в 50-ата минута с гол на Матео Политано. 

Срещата стартира с добра опция за гостите. Във 2-ата минута Рафаел Леао опита удар, който рикошира в Марио Руи и стигна до Оливие Жури. Французинът насочи мощен удар от точката за осъществяване на дузпа, само че Амир Рахмани блокира топката, която излезе в корнер. 

В 20-ата минута Пиер Калюлю получи травма и беше сменен от Марко Пелегрино. За аржентинецът срещата беше дебют след прехвърлянето му от Платензе през лятото. 

Две минути по-късно " росонерите " поведоха. Кристиян Пулишич се оправи с Марио Руи отдясно и центрира в наказателното поле. Оливие Жиру се освободи от Амир Рахмани и насочи удар с глава, който Алекс Мерет се опита да почисти, само че топката се озова в мрежата за 0:1. 

Пет минути след гола Наполи пропусна страхотна опция да изравни. Пьотр Желински откри Хвича Кварацхелия отляво. Грузинецът напредна, освободи се от Давиде Калабрия и центрира остро към далечната греда, където Матео Политано от 3-4 метра не съумя да откри опразнения ъгъл на вратата. 

В 32-ата минута " росонерите " удариха за повторно. Рафаел Леао проби отдясно, като Марио Руи съумя да го спре. Топката се озова в Давиде Калабрия, който центрира в наказателното поле. Оливие Жиру надскочи Амир Рахмани и прати топката в десния ъгъл на вратата за 0:2. 

В 43-ата минута Милан можеше да реши всичко в мача. Юнус Муса получи пред наказателното поле и подаде към Тео Ернандес отляво. Французинът пусна страховит пас към Тижани Райндерс, който от точката за осъществяване на дузпа не съумя да откри очертанията на вратата. 

Малко преди почивката южняците проведоха добра офанзива отдясно. Джовани Ди Лоренцо подаде към Пьотр Желински, който навлезе в наказателното поле и откри Джакомо Распадори. Нападателят опита удар от придвижване, който мина над вратата. В четвъртата минута на добавеното време на срещата центриране на Райндерс стигна до Жиру. Нападателят насочи удар от сложна позиция, само че не затрудни Алекс Мерет. Домакините продължиха да търсят трети гол и вратарят на домакините трябваше да се намесва след удари на Кристиян Пулишич и Юнус Муса. 

В 50-ата минута Наполи се върна в мача. Джовани Ди Лоренцо нападна отдясно и потърси Матео Политано. Марко Пелегрино не съумя да почисти топката, която Политано овладя и с мощен шут я прати във вратата на Майк Менян. 

Наполи - Интер 1:2

0:1 Оливие Жиру (22)

0:2 Оливие Жиру (32)

1:2 Матео Политано (50)

Наполи: Алекс Мерет, Джовани Ди Лоренцо, Амир Рахмани, Натан, Марио Руи, Елиф Елмас, Станислав Лоботка, Пьотр Желински, Матео Политано, Хвича Кварацхелия, Джакомо Распадори

Треньор: Руди Гарсия

Милан: Майк Менян, Давиде Калабрия, Пиер Калюлю, Фикайо Томори, Тео Ернандес, Раде Крунич, Юнус Муса, Тижани Райндерс, Кристиян Пулишич, Рафаел Леао, Оливие Жиру 

Треньор: Стефано Пиоли 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР